á Laheij's agenda

22-04-2021

Symposium Aventus Leert

31-03-2021

DAF Internationale Dealersdag

26-03-2021

Symposium Raden in Verzet

16-03-2021

Webinar AstraZeneca Vaccin

16-03-2021

Supply Chain Talks - Port of Rotterdam

11-03-2021

Verkiezingsdebat Financien

08-03-2021

FNV-Vrouw Verkiezingsdebat

08-03-2021

Vrouwendebat Stichting van de Arbeid

02-03-2021

Verkiezingsdebat Financien

01-03-2021

Rondetafel Leveringszekerheid Medische Hulpmiddelen -VWS

24-02-2021

Maatschappelijk Alliantie Noordwijk Open Up

17-02-2021

Participatietafel Gemeente Zoetermeer

10-02-2021

Webinar Volkshuisvestingsfonds BZK

01-02-2021

Verkiezingsdebat Duurzame Landbouw

27-01-2021

Maatschappelijk Alliantie Noordwijk Open Up

22-01-2021

Symposium Diversity, Equity and Inclusions in sciences and beyond (Uni Leiden)

13-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI VenW)

11-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst AVENTUS

08-12-2020

Publieksdebat: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Medicijnen en vaccins staan meer in de belangstelling dan ooit. Daarom organiseert de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in november een publieksdebat over infectieziekten, zoals COVID-19.

07-12-2020

Werkconferentie Plastic Pact

02-12-2020

Supply Chain Talk - Port of Rotterdam

26-11-2020

Haagse Tafel Wonen- Gemeente Den Haag

19-10-2020

DRIVE 2020

Ook dit jaar weer organiseert CLICKNL samen met 4TU research centre Design United het Design Research & Innovation Festival DRIVE. Dit jaar gebeurt dat anders dan anders: ze gaan online! Tijdens de Dutch Design Week 2020, van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober, zal CLICKNL elke dag een twee uur durend programma neerzetten. Elke sessie heeft daarbij z’n eigen thema, zoals Gezondheid, Veiligheid, of Duurzaamheid. Vanuit de Effenaar in Eindhoven tonen we jullie elke dag state-of-the-art projecten op het gebied van creatieve industrie, kennis en innovatie. En jullie, als online publiek, kunnen actief deelnemen aan deze sessies! Stel je vragen en maak kennis met de sprekers en andere deelnemers. DRIVE is een Engelstalig festival.
02-10-2020

De psychologische vervolgopleidingen FGzPt

In opdracht van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten is Anouschka op 2 oktober de dagvooriztter op het hybride event over de psychologische vervolgopleidingen in het Muntgebouw in Utrecht. 

30-09-2020

5 jaar GOR RIJK - jubileum uitzending

GOR-Rijk bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd in een feestelijke jubileum uitzending in de studio's van Beeld en Geluid in Den Haag, met onder andere Maarten Schurink.

24-09-2020

Online Medewerkersbijeenkomst Intertoys

13-09-2020

Ronde tafel - Voetstappen in het Veld

Voetstappen in het Veld 2020: een dag vol inspiratie rondom systemische werken en opstellingen. Anouschka gaat deze dag in gesprek met de directeuren van de 'grote' scholen op dit terrein Morten Jhort van Phoenix Opleidingen, Barbara Hoogenboom van het Bert Hellinger Instituut, Bouke de Boer van het NTI-NLP, Hilbrand Westra van de School voor Systeem Bewustzijn

10-09-2020

Opening Haags Onderwijsjaar 2020-2021

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport, Buitenruimte) nodigt u uit voor de opening van het Haags Onderswijsjaar met een online talkshow vanuit Theater Diligentia. Presentatrice Anouschka Laheij en wethouder Hilbert Bredemeijer ontvangen samen gasten voor een inhoudelijk gesprek over het thema Haagse Helden voor de groep. Het programma wordt afgewisseld met muziek, een voordracht vanuit Huis van Gedichten en de uitreiking van de onderwijsprijs.  

25-08-2020

Talkshow Vertrouwen in Vakmanschap

Fred Paling neemt afscheid als bestuursvoorzitter van het UWV, een van de grootste publieke organisaties. In dat kader wordt er een inhoudelijke maar zeker ook amuserende talkshow georganiseerd met @IljaSoffer @AartvanderGaag @HarryKraats @TonHeerts en @WouterKoolmees, de ministerSZW over de toekomst van uitvoeringsorganisaties en #vertrouweninvakmanschap. Met Fred Paling als hoofdgast. Zie hier de uitzending terug.

09-07-2020

Maatschappelijk Alliantie Noordwijk Open Up

Vertegenwoordigers uit allerlei sectoren in Noordwijk hebben een brede alliantie gevormd om begrip te kweken voor elkaars problemen, elkaar te helpen en oplossingen te zoeken om de coronacrisis door te komen. De alliantie bestaat uit vertegenwoordigers van alle maatschappelijke sectoren zoals ondernemers, horeca, wijkverenigingen, religie, cultuur, sport en onderwijs. Op initiatief van burgemeester Wendy Verkleij vindt er elke twee weken een online bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomsten geven inzicht in elkaars situatie en er ontstaan nieuwe samenwerkingen en cross-overs. Laheij is betrokken bij de programmaontwikkeling en leidt de bijeenkomst tweewekelijks via Zoom.

29-06-2020

Online Bijeenkomst Terr Agenda 2020-2030

Op maandag 29 juni 2020 kwamen 65 stakeholders op het gebied van de bodem in Nederland online samen om de TerrAgenda vorm te geven. Wetenschappers, adviseurs vanuit boerenorganisaties, vertegenwoordigers vanuit maatschappelijke organisaties en andere experts kwamen digitaal bijeen met één doel: samenwerken aan duurzame en vitale bodems in Nederland; van belang om voedsel te verbouwen, biodiversiteit en het tegengaan van het broeikaseffect.

De bijeenkomst is een initiatief van Rijkswaterstaat en het Initiatief Bewust Bodemgebruik en werd georganiseerd door Het Groene Brein. Verschillende belangrijke vragen kwamen langs: hoe gaan we bodemdegradatie tegen? Kunnen we de bodem een stem geven in besluitvorming? Wat moet Nederland doen om de SDG’s op het gebied van de bodem te halen?

De gespreksleiding was in handen van Anouschka Laheij en cabaretier Barbara Breedijk verzorgde de nodige muzikale adempauzes.

16-06-2020

Webinar met Maarten van der Weijden

Op 16 juni deelt Maarten van der Weijden zijn inzichten over pech en geluk met Anouschka Laheij. Initiatief van DeSpreker.nl

Klik hier om het gesprek terug te zien.

28-05-2020

Online Kenniscafé Accez Duurzame Identiteiten

Tijdens het online ACCEZ-kenniscafé over duurzame identiteit stonden interactie en uitwisseling tussen en met wetenschap en praktijk centraal. Annelli Janssen maakt deel uit van het onderzoeksteam. Zij doet onderzoek naar duurzame identiteiten: welke zien we ontstaan tijdens de transitieopgave? Ze onderscheidt op basis van wetenschappelijk onderzoek vijf profielen en hun bijdrage aan de versnelling naar een circulaire economie. 

08-04-2020

presentator Iedereen Live

Iedereen Live is een nieuwe vorm van televisie, ontstaan in de Corona Lock down, die geheel wordt gemaakt vanuit de woonkamers van de makers. De hosts schakelen van woonkamer naar woonkamer om verhalen te overzamelen uit het hele land. Bij Iedereen Live is heel Nederland zowel gast als publiek. Alles kan: vertellen over je nieuwe opruimskills, een verjaardagslied zingen voor je oma of een serenade brengen aan je grote liefde. Iedereen kan via Whatsapp of e-mail zijn verhaal delen, waarna je uitgenodigd wordt voor de uitzending. Op deze manier wil de zender - juist nu - de saamhorigheid bevorderen. Anouschka is betrokken als presentator en redacteur. Zie hier o.a.  mijn gesprek met Aala , Erben en Roderik Haverman over de revolutie van onze jongeren en mijn gesprek met socioloog Frits Spangenberg en Rivelino Rigters

05-03-2020

Netwerkevent Haagse Hogeschool

Op 5 maart 2020 heeft de Haagse Hogeschool olv Anouschka met een zeer afwisselende programma laten zien dat zij impact maakt in de regio, met onderwijs én onderzoek. Klik hiervoor en korte sfeerimpressie.

28-11-2019

Congres OSB

Op 28 november vindt het OSB-Congres voor schoonmaakondernemers, opdrachtgevers en relaties plaats. Een schone omgeving is onmisbaar om prettig te werken, wonen, leren en recreëren. De schoonmaakbranche is een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie en samenleving. Met een specialistische aanpak waar die gewenst is.  Het is ook een sector die mensen kansen biedt. Werkgelegenheid aan de basis van de arbeidsmarkt.

Aansluitend het OSB-Congres op dezelfde locatie: uitreiking Golden Service Awards voor schoonmaker van het jaar, schoonmaakteam van het jaar en leidinggevende van het jaar.  OSB, Service Management en Stichting Golden Service Awards organiseren de bijeenkomsten op dezelfde dag en dezelfde locatie, om aandacht te creëren voor het belangrijke werk van de schoonmaaksector.

22-11-2019

Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF)

Op 22 november vindt het jaarlijkse congres plaats van de Stichting Samenwerkende Gezondheidsfondsen. Het thema van deze dag is: Meer gezonde levensjaren voor Nederlanders. De SGF-Dag vindt plaats in het Muntgebouw in Utrecht.

21-11-2019

Pilot Flexibilisering Hoger Onderwijs deel 3

Bij de pilots flexibilisering mogen hogescholen en universiteiten hun vaste onderwijsprogramma’s loslaten. In plaats daarvan stelt de opleiding eenheden van leeruitkomsten vast. Daarin wordt vastgelegd wat studenten moeten kennen en kunnen, maar niet hoe het bijbehorende programma er uit moet zien.  

Deelnemende scholen kunnen tijdens het experiment informatie met elkaar delen via landelijke bijeenkomsten. Ze kunnen bijvoorbeeld van elkaar horen hoe ze het experiment opzetten en ervaren. Op 15 november vond de eerste van vier landelijke pilot bijeenkomsten plaats. Op 17 april de tweede. En op 21 november de derde.   De overheid gebruikt de bijeenkomsten om de scholen verder te informeren.

31-10-2019

Alliantieraad Nederland Rookvrij

De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) is een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die als doel hebben om er samen voor te zorgen dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. De ANR wordt gevormd door vele organisaties die samen een Rookvrije Generatie willen realiseren. De initiatiefnemers zijn Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Elke half jaar komt de alliantie bijeelkaar onder leiding van Laheij.

02-10-2019

Rookvrije Zorg Noord Limburg

Samen met andere zorgpartners tekende VieCuri in november 2018 een convenant met als doel: zorgen dat opgroeiende kinderen beschermd worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Op het symposium ‘Rookvrije Generatie, onze zorg!’ bespreken we verder welke rol de zorgprofessional hierin kan oppakken.

17-09-2019

Talkshow Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB)

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) komt steeds dichterbij. Voor  ondernemers kan deze wet gevolgen hebben op het flexibele personeelsbestand. Tijdens de Pay Roll Select talkshows gaan we in op WAB, de aankomende wijzigingen en hoe de ondernemer hier op kan inspelen.

13-06-2019

Congres Internal Auditors 2019 (IIA)

Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA NL) is de grootste beroepsvereniging van internal auditors in Nederland. Het IIA organiseert jaarlijks een congres voor haar leden. Tijdens deze twee dagen tijd krijgen internal auditors de gelegenheid nieuwe kennis op te doen en te netwerken met vakgenoten. Het programma kent plenaire sessies en de mogelijkheid te kiezen uit diverse workshops voor een gevarieerd programma dat aansluit bij de persoonlijke voorkeuren van de internal auditor. Dit jaar vindt het tweedaagse congres plaats op 13 en 14 juni in de Flint in Amersfoort en is Laheij gevraagd als dagvoorzitter.

02-04-2019

Bewonersavond Den Haag

Door de opheffing van buslijn 18 in het Benoordenhout is er veel veranderd voor de inwoners van deze wijk in Den Haag. Veel inwoners betreueren het opheffen van de lijn en zijn verontrust dat er geen goed alternatief is gekomen voor hun mobiliteitsbehoeften. De gemeente heeft een onderzoek laten doen naar de vervoersbehoeften. Op 2 april gaat de wethouder Van Asten met de inwoners in gesprek over hun wensen en behoeften. Anouschka is gevraagd deze avond te leiden.

07-03-2019

NBA Women Leadership Event

Op 7 maart organiseert NBA, de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Accountants, ism IMA ((the association of Accountants and Financial Professionals in Business) in het kader van Internationale Vrouwendag het Women Leadership Event in Amsterdam. Dit jaar staat het thema Diversiteit en Inclusiviteit op de agenda. Met o.a.  Marianne Zwagerman, Annemieke Roest (ABNAMRO), professor Marieke van den Brink, Terence Guiamo (PWC) en Fatema el Wakeel (Jaguar LandRover) . Evenals in 2018 is Laheij gevraagd deze dag in goede banen te leiden (Engelstalig).

08-12-2018

Luchtvaartdag

Dag vol met belangen, invalshoeken en emoties. Uitdaging om te mogen leiden: de #Luchtvaartdag.nl in Amsterdom met bijna 1000 betrokken burgers en (belangen-) organisaties. Waar gaan we naar toe met Schiphol en de luchtvaart in brede zin?

Met o.a. Hans Alders, voorzitter Omgevingsraad Schiphol, Dick Benschop ceo Schiphol en minister IenW Cora Van Nieuwenhuizen 

02-07-2018

10 Dialogen Docu ALICIA

De documentaire ALICIA kwam hard aan bij zijn publiek. De film volgt drie jaar lang het dagelijkse leven van Alicia, een meisje dat op eenjarige leeftijd uit huis werd geplaatst en op vijfjarige leeftijd in een kindertehuis terecht kwam nadat ze vier jaar bij een pleeggezin had doorgebracht. 

De filmmakers (Maasja Ooms en Willemijn Cerutti) willen graag de dialoog voortzetten en met het publiek bespreken wat zij  zelf zouden willen veranderen en anders zouden willen doen en wat daarvoor nodig is en door wie. Dit alles expliciet zonder vingerwijzen. 

Het uiteindelijke doel van deze tien dialogen, die allen plaats zullen vinden in april, mei en juni 2018, is om de meest essentiële aanbevelingen, onorthodoxe ideeën en met lef klinkende beloftes te bundelen tot een manifest van prioriteiten. Die agenderen we in het najaar bij de verantwoordelijke instituten tijdens een grootse, landelijke bijeenkomst in Den Haag. Anouschka adviseert de makers over het gespreksformaat voor de dialogen en modereert de verschillende bijeenkomsten.

08-03-2018

NBA Women Leadership Event

Op 8 maart organiseert NBA, de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Accountants, ism IMA ((the association of Accountants and Financial Professionals in Business) het Women Leadership Event in Amsterdam onder leiding van Laheij.